Al weer heel wat jaren verzorgt Samen Voorwaarts de verkeersregelaars bij Badpop. Ook deze 10 juli was weer een prachtige editie. Een uitverkocht terrein en veel bezoekers lopend of per fiets. Wij regelden alles in de juiste stromen.
Maandag 29 juni. Concert bij Sabinahof.
Zoals gebruikelijk, zijn de beide locaties, “t Veld en Waarland, toneel voor de twee laatste muziekavonden van fanfare Samen Voorwaarts.
Maandag 22 juni. Concert bij Maria Mater.
Fanfare Samen Voorwaarts, probeert de jeugd te binden.
Na een aantal “proeflessen” is er een flinke groep van jeugdige muzikanten ontstaan. 21 kinderen van de Marinx, hebben op bugels en trompetten een demonstratie gegeven van hun talenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Bert Ridder, werd getoond wat je zoal kunt na enkele lessen.
Daarna was de fanfare zelf aan de beurt.
Een flinke groep ouderen zat naast het gebouw en een groot aantal belangstellenden hadden ook een plekje gevonden.
Workshops muziek
Net voor de zomervakantie werd er een workshop op RKBS de Marinx gegeven. Onze dirigent Bert Ridder gaf 2 workshops op opeenvolgende vrijdagen aan de groepen 5 en 6. Hierna konden leerlingen die dat wilden 3 proeflessen krijgen bij Samen Voorwaarts. Dit resulteerde in maar liefst 21 bugels en trompetten. Met behulp van Muziekvereniging Zijpe en Accordando in Spierdijk wisten we de instrumenten bij elkaar te krijgen want het was wel een erg grote toeloop. PeWi's Nieuwspagina deed verslag van één van de proeflessen. Op 22 juni werd dit project afgesloten met een optreden bij Maria Mater.
Op 4 mei herdenken wij de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Fanfare Samen Voorwaarts geeft dan assistentie aan Muziek Vereniging Zijpe. Dirigent Bert Ridder heeft een verdeling gemaakt, zodat er op twee plaatsen een verantwoorde bezetting aanwezig is.
Elk jaar wordt vlak voordat we twee minuten stil zijn, het signaal Taptoe geblazen.
Regelmatig wordt het Taptoesignaal verward met de Last Post.
Het Taptoesignaal klinkt op 4 meei bij Nederlandse herdenkingen en de Last Post wordt gespeeld bij herdenkingen met een buitenlands karakter.
De Taptoe is een Nederlands signaal.
De Last Post is een internationaal signaal.
4 mei herdenken wij.
Muziekvereniging Zijpe, krijgt bij deze gebeurtenis assistentie van Fanfare Samen Voorwaarts.
Bij het Bellis monument in Petten en bij de kerk van Callantsoog, maken we samen stemmige muziek.
Koningsdag 27 april 2015
Dankzij een goede opkomst van muzikanten, hebben we op Koningsdag een goede beurt gemaakt bij de bevolking van Waarland. Uw verslaggever vernam vanuit het publiek zeer lovende woorden over onze aanwezigheid.
Een groot aantal muzikanten aanwezig is zeer belangrijk, bij een buitenoptreden.
Voorjaarsconcert 14 maart 2015
Op zaterdag 14 maart 2015 gaf Fanfare Samen Voorwaarts, onder leiding van dirigent Bert Ridder, haar voorjaarsconcert. Het thema van het concert was 70 jaar bevrijding. Harry Buurlage, de voorzitter, nam de vele aanwezigen in zijn welkomstwoord dan ook mee naar maart 1945. Een tijd waarin Noord-Holland nog niet bevrijd was en er vele mensen stierven aan de hongersdood. Hij eindigde met de woorden dat wij nu al bijna 70 jaar in vrijheid leven, maar dat oorlogen van alle tijden zijn en dat er ook nu helaas nog vele mensen in oorlog leven.
De fanfare startte met de The Earl of Oxford’s March, een 17e eeuwse mars vóór het gevecht en vervolgde met Music for a Solemnity, een stuk waarin Jan de Haan zich liet inspireren door een eeuwenoude traditie tot het oproepen tot de kerkgang én door de muziek van de succesvolle Amerikaanse componist John Williams. Het oproepen aan het begin van het stuk werd melodieus vertolkt door de trompetten, hoorns en trombones. Daarna vertolkte Selma Bakker, altvioliste, een thema uit Schindler's List op ontroerende wijze. Ze werd hierbij ondersteund door Maureen Bruin op piano en een aantal solisten in de fanfare.
Natuurlijk ontbrak Vera Lynn deze avond niet. Voor het spelen van haar muziek waren niet alle orkestleden nodig. De dirigent had bedacht dat die leden wel konden zingen. Daar waren zij het niet helemaal mee eens, dus om het zingen te laten klinken, deelden Merel en Iris Hoekenga de tekst uit in de zaal. Zo werden de nummers From the time I say goodbye, The white cliffs of Dover, Now is the hour en We will meet again met de hulp van veel zangtalenten onder het publiek ten gehore gebracht.
Voor de pauze werd Wil Groen, één van de bugelspelers, gehuldigd, omdat hij al zestig jaar muzikant is. Het beeld van Wil, met in de rechterhand zijn bugel en in de linkerhand een potlood om de jonge muzikant naast hem te wijzen waar het orkest in de muziek was, is heel typerend. Aanwijzingen geven deed hij overigens niet alleen aan individuele muzikanten. Tot voor kort leidde hij alle buitenconcerten en serenades. Met een fluit zorgde hij ervoor dat de fanfare gelijk startte en eindigde. Voor zijn zestig jaar lidmaatschap krijgt hij een speld opgespeld en zijn er natuurlijk bloemen voor zijn vrouw Riet, een hele trouwe fan van de fanfare.
Na de pauze presenteerde het feestorkest De Vrolijke Noot zich met de nummers Vlieg met me mee van Paul de Leeuw en Kom van het dak af van Peter Koelewijn. Het publiek zong bij dit laatste nummer natuurlijk uit volle borst mee. De fanfare ging daarna verder met een lichter repertoire dan voor de pauze. Het publiek genoot zichtbaar van Bohemian Rhapsody van Freddy Mercury. In het stuk Springtime swingde Roosmarijn van er solistisch op los op haar trombone. Dat de fanfare ook popmuziek speelt bleek uit de afsluitende nummers van de avond: Calm after the storm van The Common Linnets en Viva La Vida van Coldplay.